Vaš pouzdan partner za POS, Bar Kod, Wireless i label rešenja

  


Racunarske kase

Digitalne vage

Čitači bar koda

DATALOGIC

SCANTECH

OPTICON

MOTOROLA/SYMBOL

CHIP OEM

ZEBEX

DIBAL

Bar kod štampaci

Digitalni štampaci

Rucni terminali

Bežicna oprema

Potrošni materijal

Etiketiranje

Specijal

ČITAČI BAR KODA

Svakako neodvojivi deo POS sistema su i bar kod citaci.Osnovna uloga im je brzo dekodovanje slike (bar koda) u niz brojeva koji on predstavlja, na osnovu cega se vrši dalja obrada podatka u aplikativnom softveru. Kada je rec o maloprodajnim objektima vrši se brzo pretraživanje baze proizvoda, što omogućava ubrzanje opsluživanja kupaca, kraće zadržavanje na kasi, i na taj nacin doprinosi povećanju prometa kroz povećanje ugleda prodavnice.

Osim proizvodne tehnologije (Wand, CCD i laserski), bar kod citaci se mogu podeliti prema nameni na:

1. Rucne
2. Fiksne omnidirekcione
3. Bežicne

Generalno, rucni bar kod citaci se koriste u situacijama kada nije potrebna njihova intenzivna primena (magacini, maloprodaja sa malim brojem kupaca i sl.) pošto ih za to opredeljuje njihova konstrukcija (jedna linija citanja, pokretni delovi-kabl, padovi itd.).

Fiksni omni direkcioni bar kod citaci se koriste u maloprodajnim objektima sa velikim brojem kupaca (samoposluge, robne kuće itd.) kao i u procesu proizvodnje na pokretnim trakama-konvejerima.

Bežicni bar kod citaci imaju široku upotrebu u industriji i pri radu na terenu, posebno kada su otežani uslovi rada kao što je kiša, citanje bar koda na velikoj udaljenosti ili otpornost na mehanicke udare.

Copyright © CHIP . All rights reserved.